2008 m. rugsėjo 30 d., antradienis

Legionierius Zaremba įmušė keturis įvarčius fotografų komandai!

Na gerai, Šarūnai, tu teisus, tai tikrai atsidūrė mano blog'e šiandien! Vadimas nugirdo tavo spėjimą ir iškart pacitavo antraštę, kuri ir puošia straipsnį. Kelios minutės šlovės per kūno kultūros paskaitą. Žinote, kai žmogus, kuriam nuolatos sekasi, visada laimi, pergalės tampa beveik nieko vertos palyginus su ramaus būdo jaunuolio akibrokštu.

Buvau susitikęs su Vytu, išsiuntėme reikiamus popierius projektui Prancūzijoje (CMYK). Dar buvau "Skalvijos" adminisrtacijoje, pasirašiau vieną popierėlį ir esu tuo ganėtinai patenkintas :) apsilankykite www.pravda.lt (parefrešinkit kol pamatysit šokančius kazačiokus) ir atspėkite kurį banerį kūriau aš ;D

Kadangi vėl prabilau apie CMYK, papasakosiu, kad dalyvavome 50-ajame kinomėgėjų festivalyje. Ir nieko neilaimėjome. Nei CMYK'as, nei kiti mano darbai, nei Vyto, Meinardo ar Žilvino darbai. Nepaisant šios mažai linksmos naujienos, apdovanojimai, mano nuomone, buvo išdalyti teisingai.

Pastaruoju metu vis daugiau tinginiauju ir daugiau noriu padaryti. Tikiuosi man padės jau anksčiau taikytas metodas. Veiksmingas, bet ilgainiui nustumiamas į šalį. Ant popieriaus lapo susirašiau svarbiausius dalykus, kuriuos turiu nuveikti, daugiausiai smulkmenas. Po truputį jas išbraukdamas tikiuosi jaustis daug nuveikęs ir būti paskatintas judėti toliau. Bet vidinis Zaremba žino, kad tai tik gražūs žodžiai.
Jau galiu išbraukti punktą 'papildyti blog'ą'.


...o man atrodo, kad penkis įmušiau...

2008 m. rugsėjo 26 d., penktadienis

Birth. Life. Death.

Kur buvęs kur nebuvęs, žadėtas pažadėtas Tado ir Justės filmas. Va ką reiškia 35mm adapteris, įvaldyti afteriai, kūrybiškumas ir moralinis Zarembos palaikymas (juoakuju). Norite tikėkite, norite ne, bet darbas atliktas per tris dienas. Ir filmuota rugsėjo mėnesį šalčiausiomis dienomis (~10' šilumos daugiausia). Šokiruokitės.

Birth.Life.Death. from Svilas on Vimeo.

2008 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

Paryžius - Nida

Nesidžiauk radęs, neverk pametęs. Kai man nesiseka nenusimenu, o triumfo akimirką nešokinėju iš džiaugsmo, tad ramiai pranešu: mano ir Vytauto kurtas filmas CMYK iveikė abu atrankos etapus ir atstovaus Lietuvą Prancūzijoje renginyje, pavadinimu "European Forum on Youth and Moving Images".
Su šiuo filmu-klipu jau dalyvavome Panevėžio festivalyje "Aš + miestas = kinas", festivalyje Kaišiadoriuose bei keli festivaliai laukia priešakyje. Dar nieko nelaimėjome.
[2008.09.23 19:40:51] Audrone repere sako: kaip sakant tevynej genijum nebusi:DD
Gal ir nebūsiu, bet į Paryžių skrendam nemokamai ir gyvensim ten už dyką mes (aš su Vytu), o ne kas kitas :)

Neseniai grįžau iš Nidos. Neįdegiau. Dalyvavau tarptautiniame workshop'e su keliais grupiokais ir studentais iš užsienio šalių. Sukūrėme truputėlį filmų... Jei tik Tadas įkels savajį į internetą, būtinai Jum parodysiu. Ir parodysiu savąjį, kurį kūriau drauge su Žemaičiu ir Olandu. Nemanau, kad tai bus tobulas kūrinys, bet vieną kitą geresnį kadrą tikrai pažadu. Gal intrigą sukels Ruurdas gintare? :)


Nidoje atsirado krautuvė, kur už 150lt užstatą mum paskolino du gintarus (filme panaudotas tik vienas), kruių bendra vertė 500lt! Ačiū jiems.

Pasaulis yra sugedęs telefonas. Pagalvokite kodėl.

Ačiū