2010 m. rugpjūčio 31 d., antradienis

E-portfolio

Tel. +37062157268
El. paštas: zamartis@gmail.com
skype: zamartis
http://www.facebook.com/martynaszaremba
Šiuo metu kuriama Zaremba pictures svetainė. Tai bus mažytis portfolio internete su kontaktine informacija, atliktų darbų pavyzdžiais. Kol kas duomenis pateikiu aukščiau, kad galėtumėte susisiekti su manimi asmeniškai. Taip, rašau todėl, kad spaudoje po truputį pasirodo pranešimai su mano pavarde, apie klipą, kurtą reperio Sezio dainai, kurią pastarasis atlieka kartu su Donatu Montvydu bei klipe laumės vaidmenį atlieka modelis Rima Triškutė, gaudau vėją. Pasirodžius klipui įkelsiu ir jį bei aprašysiu plačiau, paminėsiu ir asmenis, kurie man labai padėjo ir buvo kiekviename žingsnyje :) Kol kas galiu tik pakviesti apsilankyti klipo pristatyme šį šeštadienį Vilniuje, klube "Salento".

2010 m. rugpjūčio 25 d., trečiadienis

Krikštynų laikraštukas

Sykį Brolienė pasiteiravo ar pažįstu ką nors, kas galėtų sumaketuoti Krikštynų laikraštuką. Net nežinojau, kad tokie būna, bet išsiaiškinęs kas tai yra, supratau, kad galiu aš. Paprastai tokie laikraštukai būna labai neskoningai primarginti, visokių ornamentų, soskių, tragiškų šriftų prifarširuota, taigi pasiūliau šį tą naujo - krikštynų žurnalą. Toliau apžvelgsiu maketą, bet pradžiai paminėsiu, kad galutinis variantas, t.y. leidinys, nepaliko abejingų ir praturtino krikštynų šventę kaip reikalas. Beveik paraudau nuo liaupsių :) "Čia Martynas darė!", "maniau bus toks šiaip, du lapai nespalvoti, o čiaaaaa.." "nu šaunuolis, tikrai".
Jeigu Jums reikia kokia ypatinga proga kažko panašaus, rašykite zamartis@gmail.com , tarsimės, kartu generuosime naują idėją, gal net duosiu žurnalo originalą pavartyti:)
Atsiprašau už taip vadinamus "water marks'us", bet kadangi daug kūdikio nuotraukų, nenoriu, kad kas jas iškirpinėtų ir naudotų kur nors. Atsarga gėdos nedaro.

Viso užsakiau 8-ias kopijas, spauda kainavo ~150Lt, bet išliekamoji vertė didesnė. Įsivaizduojate, Jūs jau suaugęs, atsidarote kokią prisiminimų skrynią, o ten - Jūs pats, visai mažytis, prifotografuotas ir apie Jus visko prirašyta.
Spauskite ant viršelio ir atsidarys albumas su visu leidinio maketu.

2010 m. rugpjūčio 24 d., antradienis

Amazing jenga flick

Kilo mintis pateikti brolio nufilmuotą momentą, kur sprigtu išmušu "Jenga" žaidimo kaladėlę, šmaikščiau. Čia kaip ir bandžiau sukurti "viral'ą", pats labai jais žaviuosi. Nesitikiu daug peržiūrų, bet tikiuosi kas gaus pažiūrėti, tam patiks :) Beje gal kas nežinote ir nepaspaudėte nuorodos, "vairalas" tai toks video, kuris plinta internete vartotojams dalinantis, (persiunčiant el. paštu, skype, facebook) dažniausiai šmaikštaus turinio, dauguma tokių filmukų neturi didelio biudžeto, bet dėl savo unikalumo, netikėtos kuliminacijos ar netradicinio pateikimo pasiekia didžiulę auditoriją.

2010 m. rugpjūčio 15 d., sekmadienis

Pionierių stovykla 3

Senas minkštas fotelis lauke šalia pirties. Priešais tyvuliuoja ežeras, šnara medžių lapai. Naudojuosi „Pionierių stovyklos“ laisvu laiku iki vakarienės. Per metus šis tas pasikeitė – man iš dešinės išdygus nauja sodyba su puikiais poilsiautojais, garsutėliausiai leidžiančiais Lietuvos estrados hitus.

Labai noriu atostogauti. Šią vasarą niekur nebuvau išvykęs savo malonumui – a nei jokio festivalio, nors ir nelabai jų mėgstu, niekur. Buvau kaime, buvau prie jūros kai koncertavo „Ashtrey“. Dabar atvykau į „Pionierių stovyklą“. Noriu į Gdanską, penkiom dienom, bet nėra kada. Atsiranda visokių smulkmenų, neleidžiančių normaliai susiplanuoti net savaitės į priekį. Kaip dingčiau iš čia... Gal pavyks rudenį iki Gdansko nulėkti. Ten susitiksiu su geriausiu Erasmus draugu Barteku, jis važiuos ten iš kito Lenkijos krašto. Su Barteku turime susitarimą, kad važiuosime senais automobiliais – nevalia nepaisyti. Jis 93-iųjų Wrangleriu, o aš – 93-iųjų automobiliu, apie kurį blog‘e dar nepasakojau. Taigi kuro bus suvartota daug. Bartekas minėjo, kad paskui dar kažkur patrauksime. Šiaip noriu važiuoti vienas, bet jei atsirastų žmogus, pasirįžęs mestis per pusę už kurą didelius pinigus ir negana to tas žmogus galėtų tverti kelionę su manimi (jei tverčiau kelionę su tuo žmogumi ir aš – privalumas), būtų fun.

Apturėjau skanią vakarienę. Stovykla įgijo du papildomus pavadinimus: „Gurmanų stovykla“ ir „Formos atstatymo stovykla“.

Labai noriu nemiegoti ir būti lauke. Sėdėti ir mąstyti, bet taip, kad nekąstų parazitai. Kaimynai įsidrąsino ir Lietuviškus hitus iškeitė į rusiškas „tuk tuk“ (bum-čik) melodijas, pagardintas „davai dzidžėj“ vokaliniais motyvais.

Rytoj bus anksti kylančių žvejoti. Nors nesu vegetaras, niekada nesupratęs medžioklės dėl malonumo, nebeprijaučiu ir tokios paskirties žvejybai. Pas mus, „Pionierių stovykloje“, gausu maisto. Be žuvies išgyvensime taip pat puikiai, kaip ir jos turėdami. Gamta ant mūsų pyksta, nematote?

Beje, šiandien mano giminaičiui kibo nebloga lydeka, tačiau nutrūko ir šis ištraukė tik dantenų gabalą su iltimi joje :)

---

Šiandien žvejams užkibo lydekaitė. Labai giliai įrijo kablį, Audrius bandė ištraukt ir tik AM už piršto kad sukando.

---

Vakare žaidėm „Jenga“. Išradau sprigto metodą. Yra nufilmuota, gal įkelsiu į Feisbuką. Dėja sugrioviau irgi aš, kai buvo likus viena galimybė, ir tas pagaliukas prispaustas smarkiai, ir tik krenta krenta krenta..! Sugriuvo bestatant 31-ą aukštą.

Su Audrium paturbinom aitvarus, įdėjom žvejybinius suktukus, dabar siūlas nebesusisuka. Vakar tiek laidėm aitvarus, kad net erelis atskrido pasižiūrėti.

Stovykla finito, dėkoju organizatoriams už renginį.