2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Ping Pong Puma Cat

"Tamsta muzika" festivalyje pavyko nufilmuoti įdomų atvejį - chebra žaidžia stalo tenisą, o katinas gaudo kamuoliuką bėgiodamas per tinklelį ir šokinėdamas. Ant stalo net buvo parašyta "Puma" ir katinas buvo išsitiesęs į logotipo padėtį.
Naujausiais duomenimis to katino vardas yra Tamsta ir ieško namų. Pas ką tas katinas laikinai apsigyvenęs - nežinau. Panaudojau medžiagą ir reportaže, bet visą smagumą pasilikau vėlesniam laikui, sumontavau tokį štai filmuką :)


2011 m. liepos 26 d., antradienis

Ar pievagrybis gali būti miško grybas, o bananas - uoga?

Viena draugė pasakojo kadaise užsisakiusi "kepsnį su miško grybais". Ši paklausė "o kokie tai grybai?" Atsakė "na, visokie, miško grybai..".
Tai buvo pievagrybiai.
Štai kur viskas darosi, kaip anglai sako, tricky. Pievagrybiai auga pievoje, pieva nėra miškas, vadinasi, ją kaip ir apgavo? Bet ramiai, pievagrybis irgi gali būti miško grybas. Jeigu žemės savininkas turi miško. Didžiulį plotą miško ir ~5 proc. tos žemės yra pieva. Bet ne taip ir daug tos pievos, todėl visa žemė įregistruota kaip miškas. Tuomet pievagrybis, augantis pievoje, kuri apiforminta kaip "miškas" yra miško grybas :)

Kitas dalykas - miško uogų kokteilis. Jame yra bananų. Ar bananas gali būti uoga? Susitinka blenderyje bananas, žemuogė, mėlynė, bruknė, gervuogė ir avietė. Bananas susiparina, sako "aš irgi uoga". Sako uogos "bet tu bananas, negali būti uoga". Tačiau bananas taip nori tapti uoga, kad sako, vadinkit mane uoga. Ir uogos pripranta. Jos net įtiki tuo. Tik staiga viena uoga vėl suabejoja, sako "žinot, iš tikrųjų jis yra bananas!". Bananui iškilo grėsmė netekti uogos statuso, bet neilgam, į pagalbą atina geležtė ir viską sumala nespėjus įsisenėjusioms nuostatoms pasikeisti.