2010 m. rugsėjo 30 d., ketvirtadienis

Angeluotė

Šiandien filmavau kolegą Maksą, sceniniu slapyvardžiu "My dead planes", atliekantį savos kūrybos dainą "Angeluotė". Būkite atlaidūs, tai tik pasibandymas.

Autorius apie dainą "Angeluotė": ji yra apie kūrybą, arba tiksliau santykį tarp kūrėjo ir kūrinio: apie tai, kaip vaizduotės ir kūrybos vaisiai pasmerkti būti nevisaverčiais ir nesavarankiškais, ne iki galo gyvais, ne iki galo tikrais. tam tikra prasme tai taikytina ir tam, ką kiekvienas iš mūsų galvojam apie save, nors žinome, kad tai nebūtinai atitinka tikrovę.

Norėjau išsiaiškinti ko reikia norint nufilmuoti atlikėją, akustiškai atliekantį kūrinį - ar mano techninės galimybės pakankamos, kokie laiko resursai ir t.t.
Užsiropštėm ant devynaukščio namo stogo Pašilaičiuose. Buvo žvarbu, siaubingai šalome.
Ant stovo pastačiau HD kamerą, uždėjau "Rode" mikrofoną. Nors naudojau kailį, saugantį nuo vėjo keliamo ūžesio, nepavyko pilnai jo išvengti. Be to, kailio plaukai lindo į vaizdą, dėl to negalėjau panaudoti nė sekundės iš tos kameros medžiagos galutiniam rezultatui. Iš rankos filmavau Pentax k-7 fotoaparatu. Mane visai tenkina gaunamas vaizdas, atkuriamos spalvos, tačiau šis, po velnių, po dviejų minučių užkaista. Na fotikas ir nebuvo pirktas filmavimui, bet kad jau turi tokią funkciją, galėtų ir pasistengti. Norėjau nufilmuoti video iš vieno kadro, bet kadangi kaito, teko klijuoti pirmojo įrašo pradžią bei pabaigą ir įklijuoti antrojo įrašo vidurį. Tikrai nelengva tai padaryti, kadangi gyvai daina niekada nebūna atlikta identiškai. Turėjau vargo sujunginėdamas, gal dar jaučiasi tie "sujungimai", dovanokite.
Gal kam įdomu kodėl aš tai darau. Galiu pasakyt, kad man tai tiesiog labai patinka, koks energijos užtaisas, kai tau vienam (na tikiuosi ateity keletas draugų prijungs į filmavimus) atlikėjas dainuoja kūrinį, kurio koncerto metu klauso dešimtys, šimtai? Nežinau kaip jums, bet kai stovėjau ten, ant stogo, tikrai apėmė geras jausmas Makso beklausant, esu tikras, kad ši muzika nesuvaidinta ir tai yra tiesioginė transliacija iš jo dūšios.
Daugiau apie šį projekčiuką papasakosiu tolimesniuose įrašuose, prie kitų video. Kad išsakytų žodžių ir nuveiktų darbų balansas nebūtų neigiamas :)

Komentarų nėra: