2010 m. gruodžio 28 d., antradienis

Kaip susigrąžinti laiką

Prasta diena?* Nieko nesinori veikti? Tau depresija? Tokia diena yra "tuščia diena", bent aš taip vadinu. Bet pala, esi jaunas, stiprus, šviesaus proto, gal net sutaupęs kokį litą. Tai kaip išsivaduoti iš pančių?
Ramiai.
Išsivirk kavos, praskiesk pienu, kad greičiau atauštų (su pienu ir skaniau, žiubsnelis cinamono taip pat pagardina gėrimą). Siurbčiok kavą žiūrėdamas tolyn pro langą. Gali sėstis ant kėdės arba pasiremti pečiu į balkono durų staktą. Minkštas fotelis netinka, nes skatina čilinimą ir tingėjimą.

Dabar įsivaizduok save seną, veik mirties tiesiojoj (galiu pasakoti apie maistą per šiaudelį, vystyklus, bet kam visa tai). Turi laiko ir jėgų tik galvoti. Galvoti - vienintelis būdas stumti laiką, kuris slenka varginančiai lėtai, bet ir tą gaila prarasti. Viską atiduotum už jauną dieną, tiesa?
Begalvodamas apie tai prisimeni šiandieną. Prisiminei kaip buvo nuobodu, kaip paskaitei Zarembos blog'ą ir nutarei išsivirti kavos kaip liepiama (tinka ir kitas šiltu vandeniu užpilamas gėrimas). Taigi, būdamas senas ir prisiminęs tai, pradedi svajoti ką būtum nuveikęs.
Įsileisk tą senuką, kuris esi tu, padovanok jam dar vieną dieną jaunystės.

Tarp kitko, senuko įsileidimo metodas padeda spręsti ryžto reikalaujančius klausimus, pamėginkite.

*Įrašo tema neatitinka dabartinės autoriaus nuotaikos. Autorius viso labo perkelia bei papildo kadaise prieš miegą į mobileką surinktą tekstą.

5 komentarai:

Vaiva rašė...

Puikus įrašas. Iš tikro privertė susimąstyt :)

Filmuojusvente.lt rašė...

Ačiū, Vaiva, džiaugiuosi, kad padarė įspūdį :)

Džentelmenas rašė...

Puiki įžvalga. Galima pridurti, meditacijos ir kavos receptas viename :)

Vilija rašė...

jo, būna, sutinki jauną žmogų...o praveria burną - ima vaitoti dėl niekų - visai kaip seniukas... :)

Filmuojusvente.lt rašė...

o būna sutinki brandaus amžiaus žmogų - ima vaitoti dėl niekų..:)