2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Karo pramonė

Dalinuosi gabaliuku vieno namų darbo. Reikėjo netradiciškai pažvelgti į karo pramonės problemą ir, jei iš tikro, tai ką nors sugalvoti. Ir rašyti daug reikėjo. Tai vakar tiek daug pripyliau, kad šian sunku tekstą rinkti, tad paprasčiausiai pasidalinsiu nuotraukomis ir pora žodžių pridėsiu.

Esmė ta, kad buvęs nelegalus ginklų prekybininkas dabar mato vaiduoklius, geba juos užfiksuoti juostoje ir dalijasi karo pramonės subtilybėmis savo dienoraštyje, mat žmogus jau senas ir nebeturįs ko prarasti, daug blogo per gyvenimą nuveikęs, o dėl jo kaltės žuvusių žmonių sielos nebeduoda jam ramybės.
Pasirinkau labai nestandartinį konceptą - vaiduoklius. Iš tikro mane įkvėpė Gošios, kurios siela ir užfiksuota nuotraukoje aukščiau, pasakojimai apie matytus vaiduoklius. Sėdėjom vakare ir ausis ištempę kalusėmės. Galbūt atrodo neįtikimai toks dalykas, bet panašu, kad pagalvojau apie viską. Kėliau sau klausimus, tokius kaip "kodėl, kas, kur, kada" ir t.t. Ir atsakiau be rūpesčių.
Nuotraukoms pozavo jau ištisą erasmusą su manimi noriai bendradarbiaujančių Gošios, Barteko ir Mašos sielos.
Reikėjo išsiųsti darbą dėstytojui iki sekmadienio pabaigos. Mygtuką "send" savo elektroniniame pašte paspaudžiau likus dviems minutėms iki vidurnakčio! Bus matyt ar pavyko apginti paskutinės minutės guru titulą, man dėstytojas dar nieko neatsakė. Kaip juokauju, šis paguldytas į ligoninę dėl šoko, kurį patyrė išvydęs ko pridirbau :)

Share

Komentarų nėra: