2010 m. sausio 2 d., šeštadienis

Voverių kompanija

Jau 55 minutės kaip sausio 3-ioji. Netrukus senovinių laikrodžių turėtojai išgirs vieną dūžį. Ir nesupras ar čia pusė kažkelintos ar jau pirma. Tiką įveikiau knygą „Squirrel, Inc. arba kaip sužadinti pokyčius organizacijoje“. Autorius Stephen Denning. Tokių knygų specialiai neperku, bet retsykiais ši literatūra pakliūna į mano rankas ir po to gula į perskaitytų knygų lentyną.

Paprastai patikusias knygas, filmus, spektaklius blog‘eriai recenzuoja netaupydami raidžių. Aš pataupysiu. Man knyga patiko.

Nutariau paeksperimentuoti. Noriu pasidalinti tuo, kas man rūpi. Vos perskaitęs kažką, kas man atrodo gyvenimiškai naudinga, išmintinga ar tiesiog velnioniškai taiklu, strimgalviais puoliau ieškoti pieštuko ir kaipmat pasibraukdavau. Ir neabejoju, jog pateikiau ne visai tai , ką autorius norėjo akcentuoti. Taigi po šio įvado, nuo šiol knygų reziume Zarembos stiliumi:

„...turime panorėti atsisakyti to gyvenimo, kurį buvome susiplanavę, kad galėtumėm pradėti gyventi tą gyvenimą, kuris laukia mūsų“. Knygos gale paaiškinama iš kur tai paimta.

„Pašaipa nuginkluoja argumentą, parodydama jo gudravimus.“

„Kai galite juoktis iš ko nors, tai reiškia, kad jį įveikėte. O kai verkšlenate ir inkščiate, tai reiškia, kad jūs esate įveikti.“

„Tikras humoras – tai meilės ir tiesos mišinys“. Tuo norima pasakyti, kad humoras neturi tapti įžeidimu ar pasityčiojimu.

„Jei apsiribosite tik viena siaura sritimi, tai niekada nepasieksite ko nors daugiau už dalinį supratimą“ Trypdami išlūžusias plyteles ar šaknim išraizgytą taką nepabijokite pakelti akių :)

„Pasistenkite, kad žmonės geriau kalbėtų apie reikalą, o ne rašytų apie jį: nuo smegeninės iki lūpų juk arčiau negu nuo jos iki pirštų“ Yra galybė temų, diskutuotinų gyvai ir tik gyvai.

„Ji dirba veikiau uoliai, o ne sumaniai“. Nelabai nauja tiesa, galima interpretuoti kaip gudročiaus pranašumą prieš kaliką :)

„...kokie bejėgiški tie planai gali tapti ir kokie menki tų galimybių įgyvendinimo šansai, susidūrus su neišvengiamu netikėjimu jais!“ Tikra tiesa. Tenka susidurti. Laimei, ne taip jau dažnai.

„Nesame bejėgiai, esame tik silpni. Tačiau galime sustiprėti. Galime ne tik svajoti apie tai, kas tikra, teisinga, ko verta siekti, bet ir įgyvendinti tas svajones.“ Šiek tiek inspiruoja.

„Tikras lyderis yra žmogus, suprantantis, kas gyvenime gerai ir kas jame baisu, ir kuris tada drąsiai sutinka tai, ką atneš likimas.“

„...vyno taurėje yra ir lašas nuodų...“ Nu tikrai yra.

„Istorijų pasakojimas padeda lyderiams dirbti su kitais individais kaip su bendro reikalo dalyviais, o ne kaip vien tik su veiklos objektais ar su žemesniais už save vykdytojais.“

Ir tai toli gražu ne viskas, kas naudinga toje knygoje. Dar vienas klausimas kiek naudingos čios citatos be likusio knygos turinio.

Ačiū už dėmesį

Share

Komentarų nėra: