2010 m. rugpjūčio 15 d., sekmadienis

Pionierių stovykla 3

Senas minkštas fotelis lauke šalia pirties. Priešais tyvuliuoja ežeras, šnara medžių lapai. Naudojuosi „Pionierių stovyklos“ laisvu laiku iki vakarienės. Per metus šis tas pasikeitė – man iš dešinės išdygus nauja sodyba su puikiais poilsiautojais, garsutėliausiai leidžiančiais Lietuvos estrados hitus.

Labai noriu atostogauti. Šią vasarą niekur nebuvau išvykęs savo malonumui – a nei jokio festivalio, nors ir nelabai jų mėgstu, niekur. Buvau kaime, buvau prie jūros kai koncertavo „Ashtrey“. Dabar atvykau į „Pionierių stovyklą“. Noriu į Gdanską, penkiom dienom, bet nėra kada. Atsiranda visokių smulkmenų, neleidžiančių normaliai susiplanuoti net savaitės į priekį. Kaip dingčiau iš čia... Gal pavyks rudenį iki Gdansko nulėkti. Ten susitiksiu su geriausiu Erasmus draugu Barteku, jis važiuos ten iš kito Lenkijos krašto. Su Barteku turime susitarimą, kad važiuosime senais automobiliais – nevalia nepaisyti. Jis 93-iųjų Wrangleriu, o aš – 93-iųjų automobiliu, apie kurį blog‘e dar nepasakojau. Taigi kuro bus suvartota daug. Bartekas minėjo, kad paskui dar kažkur patrauksime. Šiaip noriu važiuoti vienas, bet jei atsirastų žmogus, pasirįžęs mestis per pusę už kurą didelius pinigus ir negana to tas žmogus galėtų tverti kelionę su manimi (jei tverčiau kelionę su tuo žmogumi ir aš – privalumas), būtų fun.

Apturėjau skanią vakarienę. Stovykla įgijo du papildomus pavadinimus: „Gurmanų stovykla“ ir „Formos atstatymo stovykla“.

Labai noriu nemiegoti ir būti lauke. Sėdėti ir mąstyti, bet taip, kad nekąstų parazitai. Kaimynai įsidrąsino ir Lietuviškus hitus iškeitė į rusiškas „tuk tuk“ (bum-čik) melodijas, pagardintas „davai dzidžėj“ vokaliniais motyvais.

Rytoj bus anksti kylančių žvejoti. Nors nesu vegetaras, niekada nesupratęs medžioklės dėl malonumo, nebeprijaučiu ir tokios paskirties žvejybai. Pas mus, „Pionierių stovykloje“, gausu maisto. Be žuvies išgyvensime taip pat puikiai, kaip ir jos turėdami. Gamta ant mūsų pyksta, nematote?

Beje, šiandien mano giminaičiui kibo nebloga lydeka, tačiau nutrūko ir šis ištraukė tik dantenų gabalą su iltimi joje :)

---

Šiandien žvejams užkibo lydekaitė. Labai giliai įrijo kablį, Audrius bandė ištraukt ir tik AM už piršto kad sukando.

---

Vakare žaidėm „Jenga“. Išradau sprigto metodą. Yra nufilmuota, gal įkelsiu į Feisbuką. Dėja sugrioviau irgi aš, kai buvo likus viena galimybė, ir tas pagaliukas prispaustas smarkiai, ir tik krenta krenta krenta..! Sugriuvo bestatant 31-ą aukštą.

Su Audrium paturbinom aitvarus, įdėjom žvejybinius suktukus, dabar siūlas nebesusisuka. Vakar tiek laidėm aitvarus, kad net erelis atskrido pasižiūrėti.

Stovykla finito, dėkoju organizatoriams už renginį.

Komentarų nėra: