2009 m. sausio 12 d., pirmadienis

Vienaakis abiem akim aklas

Jeigu esate suinteresuoti tik Zarembos mintimis, pirmąją pastraipą praleiskite. Pasaulyje yra trys žmonių grupės - tai aklieji, vienaakiai ir su dviem akimis. Aklieji yra neturintys įžvalgos, padedančios įgyti turtų ar padidinti jau turimą turtą. Negana to, jie neturi ir įžvalgos, kuri padėtų jiems sužinoti, kurie veiksmai duoda teigiamų rezultatų, o kurie ne. Vienaakiai turi pakankamai įžvalgos įgyti turtus, bet visais kitais atvejais jie tokie patys kaip ir aklieji. O dviakiai žmonės turi įžvalgos, padedančios įgyti turtus ir juos paversti kapitalu, jie turi įžvalgos, padedančios jiems suvokti, kurie veiksmai duoda teigiamų rezultatų, o kurie ne, kas yra smerktina, o kas ne, kas vulgaru, o kas subtilu, kas gera, o kas bloga.

Jei praleidote pirmąją pastraipą, tą patį padarykite ir su antrąja. Aklą žmogų nelaimės persekioja iš dviejų pusių: jis neturi turto ir nedaro jokių gerų darbų. Vienaakiai siekia įgyti turtų bet kokiais būdais, nesvarbu, ar gerais, ar blogais. Jų turtai gali būti įgyti ir vagystėmis, apgaule, suktybėmis. Jie mėgaujasi savo pojūčių teikiamais malonumais, gautais iš sugebėjimų įgyti turtų. Dėl savo netinkamų poelgių jie patiria ir atitinkamų kančių. Geriausi yra dviakiai žmonės, kurie dalį savo turto, pelnyto uoliu darbu, atiduoda kitiems. Tokiems žmonėms būdingos kilnios mintys, ryžtingas protas, jie nepatirs vidinių kančių. Tad venkite aklųjų ir vienaakių, bendraukite su dviakiais žmonėmis.

Iškraipiau taip ir nesuprantu kieno žodžius, atrodo, Budos, bet esmės, garbės žodis, nekeičiau, viso labo trumpinau. 

Minėdamas turtus neturiu omenyje "Sennheiser" ausiunių ar "Olympus" fotoaparato, kalbu apie žmogiškąsias vertybes. Tai daug kartų apkalbėta ir aprašyta tema, bet kaskart pajutęs kaip žmonės po vieną išsiduria sau akis, norisi apie tai kalbėti ir kalbėti. Liūdna, bet neturiu ką pasakyti. Tiesiog, jeigu esate vienaakis, linkiu pradėti matyti ir antrąja akimi, jeigu Jūs aklas, linkiu praregėti abiejomis. Mano rega irgi nėra pavydėtina. Nors akinių ir nenešioju, bet pasitaiko atvejų, kai per daug sureikšminu savo turtą, jo gailiu arba nesidalinu. Žinoma, reikia žinoti kam tą savo turtą patiki. O dėl to, kad patartina nebendrauti su vienaakiais arba viena akim aklais, nepritariu, svarbiausia išmokti tokius atskirti. Kaip? Ankčiau būčiau pasakęs "gi iš snukio matosi" bet dabar aš pats nebežinau.

Ar nebūna Jums, kad ryte skubate, norite išeiti, o arbata nespėja ataušti? Man dažnai pasitaiko, aš tuomet perpilu ją į kitą puodelį ir truputį atvėsta. Procedūra pakartoju dar kokius tris kartus ir galiu greitai išgerti. Nuostabu, tiesa? Spėju nebe pirmas šitą dviratį išrandu. 

Pažiūrėkite kokį smagų filmuką radau Meinardo blog'e, apsilankytite, rasite dar kalną filmukų

5 komentarai:

Karolė rašė...

Tai tu kelia-akis? ;D Ir kaip ta tre2ioji akis? ;D

Asta rašė...

Dar vienas būdas arbatos/kavos/kakavos/velniai žino kas aušinimui- pasidarius gėrimo palikti puodelį prie praverto lango, kol darai kažką kita. Tinka tik šaltuoju metų laiku. Tiesa, jis pas mus ilgas :))

Tai aklieji kaip vegetuojantys, vienaakiai- materialistai egoistai, o dviakiai- Žmonės iš didžiosios Žė?

P.s. Ar įmanomas Žė didžiosios buvimas visur ir visada?

Filmuojusvente.lt rašė...

Karole, nežinau kas aš per Ąkis ;D
Asta, kas tas Žė??? :D

Asta rašė...

Martynai Martynai, taigi raidė Ž. Didžioji ;D

Filmuojusvente.lt rašė...

aaa :DD taip ir maniau, kad atsakymas elementarus, na taip, galima ir taip sakyti, jei didžioji Žė reiškai žmogiškumą :)