2009 m. sausio 16 d., penktadienis

Kriaušės

Šian vyko piešimo paskaitos peržiūra. Pamačiusi iškabintus darbus dėstytoja pasakė: "o kur tavo visi darbai, 40 akademinių valandų? Gausi skolą". O aš, su šypsena nuo ausies iki ausies, durnelio veidą išmetęs: "dėstytoja, negausiu:D". Nu ir negavau :)

Važiavom šiandien prie seimo su Julium pasiimt kamerą iš žurnalisto, kuris mitingą filmavo. Tai ne aš sugalvojau, bet jei būčiau pagalvojęs gal ir pats išmąstyčiau: riaušes suorganizavo slaptosios rusijos tarnybos, tam, kad visas pasauls manytų, jog esame avigalvių kraštas. Tas pats neseniai įvyko ir pas kaimynus latvius bei prieš keletą metų Estijoje verčiant sovietinę ar kokią ten statulą. Net prezidentas puse lūpų apie tai užsiminė. Nepraraskim budrumo. Per 18 metų niekas nepasikeitė. Labai laukiu išganingos minties, idėjos, pagal kurią sukurčiau patriotiškumą skatinantį trumpametražį filmą.

7 komentarai:

Milda. rašė...

Kad tas riaušes rusai surengė tai čia faktas. Estijoj ir Latvijoj taip pat.

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Karolė rašė...

Pričiom čia tos kriaušės? Man atrodo, kad tie 13 žmonių, mirusių prieš 18 metų, tuoj grabe apsivers (nors labai negražu), nes jie kovojo ne už tai tada.

devilinmyyard rašė...

Labai egocentriškas ir ribotas mąstymas. Manau, kad mes patys išrinkome valdžion būrį neorganizuotų, nekvalifikuotų ir neatsakingų žmonių. Cha, iš kur Valinskas atsirado, o jo žmona? Pirmininkauja žmogelis iš teliko. Super! Pasižiūrėkite, kiek žmonės iš tiesų domisi rinkimais.
Ir prie ko čia rusai? Tai mūsų pačių ekonominė KRIZĖ. Keista, kad to dar nepajutai.

Filmuojusvente.lt rašė...

Sugebėti pamatyti taip, kaip yra iš tikrųjų nelygu siaurai mąstyti :)

Unknown rašė...

Buvau prie seimo visą dieną. Mačiau, kaip viskas viko. Sakote, kad riaušes suorganizavo rusijos tarnybos? Nezinau, gal... Bet jeigu keliasdešimt kažkokių rusų mažvaikių, besimėtančių akminimis į Lietuvos seimą, gali irodyti visam pasauliui, kad Lietuva yra avigalvių kraštas, tai irodo tik ta fakta, kad Lietuva tikrai yra avigalvių kraštas. Mes, iš tikrųjų, ne bandome ištaisyti esamą situaciją ar padėti vieni kitiems, bet bandome surasti, kas kaltas. Lengva sakyti, kad dėl visų blogybių yra kalti rusai, tik, manau, kad dėl savo bėdų kaltinti kitus yra silpnų, apgailėtinų žmonių bruožas. Esu Lietuvos patriotas, bet man labai gėda dėl to, kaip masto mūsų šalies žmonės. Kitų tautų kaltinimas - tai toli gražu nėra savo tautos garbinimas. O kaltinti kitus – tai, deja, stipriausiais lietuvių bruožas. Ir kas liūdniausia, lietuviai kaltina ne tik kitas tautas, bet ir vieni kitus. Jeigu po riaušių vakare žiūrėjote laidą su Valinsku, Kubiliu ir Kirkilu, tai, manau, pritarsite mano nuomonei, kad kaltinti kitus yra apgailėtina...

devilinmyyard rašė...

ir kam komentarus šalint... :0